Zoeken

CEO City Club in Marokko verdacht van mensenhandel en drugsbezit

15 oktober 2024 - 15:30 - Marokko

©

Jonathan Harroch, CEO van de Marokkaanse fitnessketen City Club, is zaterdag aangehouden in een hotel in Casablanca. Hij wordt verdacht van het uitschrijven van ongedekte cheques, mensenhandel en drugshandel. De politie trof Harroch aan in het gezelschap van twee jonge vrouwen en vond 2,5 gram cocaïne bij hem.

In mei uitte de in Frankrijk wonende Marokkaanse influencer "Tata Hala" zware beschuldigingen aan het adres van de zakenman. Ze riep op sociale media op tot een boycot van City Club met de hashtag #BoycottCityClub, meldt Maroc Diplomatique. Tata Hala hekelt de frauduleuze en misbruikpraktijken die volgens haar de norm zijn binnen het bedrijf van Harroch.

Lees ook: Marokkaanse zakenvrouw veroordeeld voor mensenhandel

Harroch wordt beschuldigd van fysieke en verbale agressie, intimidatie, belastingfraude, onrechtmatig ontslag en het niet betalen van salarissen. "Harroch ziet zichzelf als de farao van Marokko", zei de influencer, die zijn autoritair gedrag tegenover het personeel aan de kaak stelt. Harroch ontkent de aantijgingen en heeft zijn critici aangeklaagd wegens smaad. Hij beweert dat de beschuldigingen ongegrond zijn en zegt dat City Club volledig meewerkt aan het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team