– 1 1/2 glas middelmatig griesmeel
– 1/2 glas geraspte kokosnoot
– 1 pakje bakpoeder
– 1 glas melk
– 1 kop gesmolten boter
– 1 kopje fijne suiker
– 2 eieren
– 1 pakje vanillesuiker
– schil van 1 citroen
– 1 kopje geroosterde cashewnoten
– geraspte kokosnoot voor decoratie
Siroop
– 1 kopje fijne suiker
– 2 glazen water
– 1 vanillestokje in de helft gesmolten
– sap van een citroen
– 1 kaneelstokje
– 2 kardemom (optioneel)
Meng het griesmeel, de kokosnoot en de bakpoeder en zet apart.
In een andere kom, meng de melk, de gesmolten boter, de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de geraspte citroenschil.
Voeg het eerste mengsel eraan toe en roer goed om klontertjes te voorkomen.
Vet een vierkante middelgrote vorm in, mogelijk te bekleden met bakpapier. Giet het bereidde mengsel in de pan en bak.
Siroop
Doe in een pan de suiker, het water, de vanillesuiker, het citroensap, het kaneelstokje, de kardemom en laat gedurende 20 minuten koken op middelhoog vuur.
Je kan ook citroenschijfjes gebruiken in plaats van het citroensap. Dit laat toe de smaak van de siroop te verfijnen en de plakjes gekonfijte citroen bij de taart te proeven.
Als de taart goudbruin is, verwijder dan de plakjes citroen, de kaneelstokje en de kardemom uit de siroop.
Giet de siroop over de warme cake, snijd deze in vierkantjes, versier met cashewnoot in het midden van elk stuk en bestrooi met geraspte kokosnoot.
Laat enkele uren afkoelen voor het opdienen.
Chebakia met melk (bouchnikha)
Briouats met pindanoten
Briwats met amandelen
Oliebollen met honing
Amandelsigaartjes
Amandel brioche