Zoeken

Chinese batterijgigant investeert miljarden in Marokko

19 augustus 2024 - 16:20 - Economie

©

Het Chinese bedrijf BTR New Material Group is van plan om maar liefst 3,68 miljard dirham te investeren in een nieuwe fabriek in Marokko.

Deze fabriek zal zich richten op de productie van anodematerialen voor batterijen, cruciale componenten voor elektrische voertuigen. Volgens Chinese media zou er ook een deal in de maak zijn met autofabrikant Ford, die vooruit zou betalen om toekomstige leveringen veilig te stellen.

Lees ook: Elektrische batterijen: Marokko op weg om wereldmacht te worden

De nieuwe fabriek zal verrijzen in de Mohammed VI Tanger Tech City en zal naar verwachting jaarlijks 60.000 ton anodemateriaal produceren. Hoewel BTR nog geen andere klanten voor deze fabriek heeft genoemd, heeft het moederbedrijf China Boan Group wel contracten met Ford gesloten.

Naar verwachting zal de fabriek over twee jaar operationeel zijn en vormt het een aanzienlijke uitbreiding van de industriële activiteiten van BTR in Tanger. Eerder werkte het bedrijf al samen met een investeringsfonds om een fabriek voor kathodematerialen in Marokko te bouwen, die in april van start ging met een jaarlijkse capaciteit van 50.000 ton.

Lees ook: Marokko nieuwe speeltuin voor Chinese auto-industrie

Deze investering past in het streven van Marokko om een belangrijke speler te worden in de batterij-industrie. Onlangs sloot de Marokkaanse regering een strategische investeringsovereenkomst met het Chinees-Europese bedrijf Gotion High-Tech voor de bouw van een gigafabriek in Kenitra. Deze fabriek zal zich richten op de productie van complete batterijsystemen voor elektrische voertuigen en zal naar verwachting in de eerste fase een capaciteit van 20 GWh bereiken, met de mogelijkheid om uit te breiden naar 100 GWh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team