Zoeken

Chinese gigant kiest Nador voor windturbinefabriek

29 september 2024 - 15:30 - Economie

©

In Nador wordt hard gewerkt aan de bouw van een enorme fabriek voor windturbinebladen. Het project is de eerste investering van de Chinese industriële groep Aeolon in Marokko en hun zesde wereldwijd. Het is tevens de eerste fabriek van Aeolon buiten China.

Deze nieuwe productiefaciliteit zal de positie van de oostelijke regio van Marokko versterken als aantrekkelijke bestemming voor particuliere investeringen. De fabriek, gelegen in de industriële versnellingszone nabij de haven Nador West Med, beslaat een oppervlakte van 50 hectare en zal naar verwachting in januari 2025 operationeel zijn.

Lees ook: China bouwt windturbinefabriek in Nador

De bouw van de fabriek vereist een investering van 220 miljoen euro en zal naar verwachting 3300 banen opleveren in de regio. Het project zal ook bijdragen aan de economische ontwikkeling van Nador en de nationale industriële energiesector.

Lees ook: Grote Britse investering verwacht in Dakhla

De Aeolon-fabriek in Nador zal worden uitgerust met de nieuwste technologieën om te voldoen aan de groeiende vraag naar windenergie over de hele wereld. Dit project benadrukt de ambitie van Marokko om een belangrijke speler te worden in de wereldwijde markt voor hernieuwbare energie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team