Zoeken

Chinese toeristen boycotten Marokko

6 juni 2024 - 11:30 - Marokko

©

De toestroom van Chinese toeristen naar Marokko is sinds de Covid-19 pandemie nog steeds niet op gang gekomen. In 2023 was het aantal Chinese toeristen nauwelijks gestegen ten opzichte van 2020, toen de grenzen gesloten waren.

De oorzaken zijn divers. Enerzijds zijn er nog steeds strenge reisbeperkingen voor Chinese reizigers. Anderzijds heeft de pandemie de reispatronen van Chinese toeristen gewijzigd. Ze kiezen nu vaker voor binnenlandse reizen of naburige landen.

Lees ook: Chinese toerist geeft gemiddeld 2400 dirham uit in Marokko

Marokko mist hiermee een belangrijke inkomstenbron. Chinese toeristen behoren tot de toeristen die het meest uitgeven ter wereld. In 2018 bezochten 132.000 Chinezen Marokko, goed voor 20% van alle toeristische uitgaven.

Experts pleiten voor een herziening van het Marokkaanse toeristische aanbod om Chinese toeristen opnieuw aan te trekken. Er is nood aan meer directe vluchten, een betere online marketingstrategie en een focus op luxe-accommodaties en -ervaringen.

Lees ook: Marokko: zorgwekkende daling Chinese toeristen

De Marokkaanse overheid heeft al stappen ondernomen om het toerisme te stimuleren. In 2020 werd een plan gelanceerd om 17,5 miljoen toeristen te lokken tegen 2026. Dit plan omvat onder meer een verdubbeling van de luchtvaartcapaciteit en een versterking van de promotie en marketing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team