Zoeken

Chocoladeketen HolyChoco komt naar Marokko

18 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

Zes jaar na de komst van het internationale chocolademerk Dip N Dip naar Marokko, betreedt nu ook de Canadese keten HolyChoco de Marokkaanse markt. HolyChoco, gespecialiseerd in chocolade in al zijn vormen, opent zijn eerste café in Casablanca dankzij een master-franchiseovereenkomst met een jonge Marokkaanse ondernemer.

Voor HolyChoco, dat enkele jaren geleden in Montreal werd opgericht, is de Marokkaanse markt de eerste stap in hun internationale expansie. Dit toont de aantrekkingskracht van de Marokkaanse markt voor het bedrijf, dat in Canada bekend staat als het "paradijs voor desserts en chocoholics".

Lees ook: Zwitserse chocolademerk Barry Callebaut vestigt zich in Marokko

Hoewel de precieze plannen van de Marokkaanse franchisenemer nog niet bekend zijn, vinden er gesprekken plaats met een grote tankstationketen om de groei te versnellen. Het idee is om speciale HolyChoco-corners te openen in enkele prominente tankstations in Casablanca, gevolgd door Rabat, Marrakech en Tanger. Hiermee zou HolyChoco direct concurreren met Dip N Dip, dat al in deze steden aanwezig is.

Lees ook: Marokkaanse CBD-markt in opmars: chocolade, thee, snus...

HolyChoco zal ook de strijd moeten aangaan met een andere concurrent in dit segment: Dupond Chocolate Coffee. Dit Marokkaanse merk heeft al drie cafés in Casablanca en biedt een uitgebreid menu aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team