– 160 g pure chocolade in tabletten
– 4 soeplepels water
– 80 g boter
– 4 eieren
– 100 g poedersuiker
– 3 soeplepels bloem
– Geschaafde amandelen
Smelt de chocolade in een kom au-bain-marie op een zacht vuurtje. Wanneer deze gesmolten is, laat even afkoelen en voeg dan de boter en de eidooiers al roerend toe. Voeg daarna de poedersuiker en de bloem.
Klop de eiwitten tot sneeuw stijf en roer deze eveneens door het mengsel, roer alles zacht door mekaar.
Giet een theelepel van deze pasta in papieren gebakkuipjes, zonder deze volledig te vullen. Zet de kuipjes op een bakplaat en laat 10 minuten op 200° bakken.
Versier elk gebakjes met geschaafde amandelen en poedersuiker.
Brick met dadels
Krachel of anijsbroodjes
Chamia cake
Beghrir met honing en amandelen
Amandelsigaartjes
Amandeldriehoekjes