Zoeken

City Club-topman vastgezet in Casablanca

17 oktober 2024 - 08:00 - Marokko

©

Jonathan Harroch, CEO van de Marokkaanse fitnessketen City Club, is gearresteerd en zit vast in de Oukacha-gevangenis in Casablanca. De arrestatie vond zaterdag plaats in een hotel in Casablanca op basis van een nationaal arrestatiebevel. Harroch wordt verdacht van het uitschrijven van ongedekte cheques.

Na zijn arrestatie werd Harroch voorgeleid aan de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Casablanca. Die besloot hem over te dragen aan de onderzoeksrechter. Na verlenging van zijn voorarrest zit Harroch nu vast in de Oukacha-gevangenis.

Lees ook: CEO City Club in Marokko verdacht van mensenhandel en drugsbezit

Het Marokkaans Centrum voor Mensenrechten (CMDH) meldt dat de CEO werd gearresteerd in aanwezigheid van twee jonge vrouwen in zijn hotelkamer, die hij als werkneemsters van zijn bedrijf omschreef. Ook zou hij 2,5 gram cocaïne in zijn bezit hebben gehad. Het CMDH stelt dat deze feiten "de vele verdenkingen tegen deze persoon bevestigen" en roept op tot vervolging voor mensenhandel en drugsgebruik.

Het CMDH heeft meldingen ontvangen van City Club-medewerkers over vermeend wangedrag en misbruik door Harroch. Zo zou hij zijn verplichtingen niet nakomen, waaronder het tijdig betalen van salarissen. Ook zouden Marokkaanse vrouwen de toegang tot City Club zijn geweigerd omdat ze een hoofddoek droegen.

Lees ook: Bekende sportschool Tanger onder vuur

Het centrum dringt aan op een onderzoek naar alle onregelmatigheden die Jonathan Harroch zou hebben begaan binnen zijn bedrijf. Ze willen dat medewerkers en leden worden ondervraagd en dat er maatregelen worden genomen om de rechten van Marokkaanse vrouwen te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team