Zoeken

Coach Galatasaray eist vertrek Hakim Ziyech

9 augustus 2024 - 20:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Hakim Ziyech en zijn Ivoriaanse teamgenoot Wilfried Zaha worden verantwoordelijk gehouden voor de 5-0 nederlaag van Galatasaray tegen Besiktas in de Turkse Supercup. Trainer Okan Buruk is ontevreden en eist hun vertrek.

Volgens de Turkse pers is Okan Buruk boos op de Marokkaanse international en zijn teamgenoot Wilfried Zaha vanwege hun teleurstellende prestaties in de Supercup. "Wanneer Zaha en Ziyech op de vleugels staan, hebben we moeite om de verwachte prestaties te leveren. We spelen op één lijn... Net als hun andere teamgenoten was hun prestatie niet voldoende. Het is duidelijk dat we niet goed hebben gespeeld", aldus de coach van Galatasaray. Hij eist het vertrek van beide spelers.

Lees ook: Galatasaray woedend op Hakim Ziyech

Na een vergadering van het bestuur van Galatasaray over de redenen voor deze mislukking aan het begin van het seizoen, werden Hakim Ziyech en Wilfried Zaha aangewezen als verantwoordelijken voor deze tegenslag. De clubleiding zou de zaakwaarnemers van beide spelers hebben gevraagd om voor het einde van de zomertransferperiode nieuwe clubs voor hen te vinden, melden Turkse media.

Lees ook: Definitief besluit Galatasaray over Hakim Ziyech

Hakim Ziyech werd afgelopen seizoen door Chelsea uitgeleend aan Galatasaray voor een bedrag van 3,6 miljoen euro. Eind juni tekende hij officieel een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen. De Turkse club heeft de koopoptie gelicht, die gratis werd dankzij clausules die aan het einde van het jaar werden geactiveerd. Maar de recente prestaties van de voormalige middenvelder van Chelsea garanderen niet dat hij bij de Turkse club zal blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team