Zoeken

Galatasaray woedend op Hakim Ziyech

5 augustus 2024 - 22:10 - Sport

©

Galatasaray-trainer Okan Buruk spaarde zijn spelers niet na de vernietigende 0-5 nederlaag tegen Beşiktaş in de Turkse Supercup. Vooral Hakim Ziyech en Wilfrid Zaha moesten het ontgelden.

"Met Zaha en Ziyech op de vleugels presteren we niet zoals verwacht. We spelen te veel op één lijn... Hun prestaties waren, net als die van hun teamgenoten, onvoldoende. Het is duidelijk dat we niet goed hebben gespeeld", aldus een teleurgestelde Buruk.

Lees ook: Dit is het nieuw salaris van Hakim Ziyech

"We hadden deze nederlaag niet verwacht; we kwamen hier om te winnen. Gefeliciteerd aan Beşiktaş, zij verdienen de overwinning. Ik neem de verantwoordelijkheid voor wat er vandaag is gebeurd. Er waren doelpunten in de eerste helft die werden afgekeurd. We hebben veel fouten gemaakt! Of de invallers degenen die gewisseld werden hebben gecompenseerd? Ik weet het niet, ik ben de hoofdverantwoordelijke."

Buruk ziet de nederlaag als een les. "Zo’n nederlaag aan het begin van het seizoen is leerzaam. We moeten onszelf kritisch bekijken voor de start van het nieuwe seizoen." Ziyech, die in de basis stond, werd na 60 minuten gewisseld.

Lees ook: Definitief besluit Galatasaray over Hakim Ziyech

Op 28 juni maakte Galatasaray bekend dat ze de koopoptie in het huurcontract van Ziyech hadden gelicht. De Marokkaanse international tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team