Zoeken

Cocaïnehandel Antwerpen: Marokkaanse broers voor rechter

23 september 2024 - 21:20 - Wereld

©

Mohammed J., die in 2009 samen met de beruchte crimineel Ashraf Sekkaki uit de gevangenis van Brugge in België ontsnapte met een helikopter, stond afgelopen donderdag voor de rechter in Antwerpen. Hij wordt beschuldigd van cocaïnehandel en wapenbezit. Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel tegen hem geëist.

Mohammed J. en zijn broer Othman verschenen voor de rechtbank vanwege beschuldigingen van cocaïnehandel die aan het licht kwamen door de Sky ECC-zaak. Mohammed J. bekende dat hij een tijdje cocaïne had verkocht voor een bende om een schuld af te betalen. "Ik had nog een schuld van 15.000 euro. Als ik hielp met de verkoop van de blokken, zou mijn schuld worden kwijtgescholden," verklaarde hij.

Lees ook: Cocaïne-oorlog escaleert: ’Zotte Hakim’ verdacht van stelen drugs Ridouan Taghi

Het Openbaar Ministerie eiste zeven jaar cel tegen Othman, die wordt gezien als de leider van het criminele netwerk. Othman ontkent echter elke betrokkenheid bij de drugshandel. Zijn advocaat, Sam Vlaminck, betoogde dat Othman niet de gebruiker was van de Sky ECC-account die door het Openbaar Ministerie werd genoemd en dat de onderzoekers cruciale informatie achterhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team