Zoeken

Cocaïne-oorlog escaleert: ’Zotte Hakim’ verdacht van stelen drugs Ridouan Taghi

23 september 2024 - 10:30 - Wereld

©

Een spectaculaire cocaïnediefstal in Antwerpen heeft geleid tot een golf van gewelddadige incidenten in zowel België als Nederland. Na de brutale roof van 1200 kilo cocaïne uit een container, vermoedelijk eigendom van het netwerk rond Ridouan Taghi, is het criminele circuit in rep en roer.

De diefstal, waarbij criminelen zich voordeden als politieagenten, leidde tot de arrestatie van ’Zotte Hakim’ in Antwerpen. In zijn woning werden politie-uniformen gevonden, wat de verdenking van zijn betrokkenheid versterkte. De nasleep van de roof is echter verre van vredig. Een explosie bij de woning van ’Zotte Hakim’ en gewelddadige incidenten in Nederland, waaronder explosies en woningbranden in Rotterdam en Den Haag, worden in verband gebracht met de gestolen cocaïne.

Lees ook: Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van Ridouan Taghi

De explosies in Rotterdam en Den Haag zorgden voor grote onrust en evacuaties. In Rotterdam moesten veertig bewoners hun huizen verlaten na een explosie en daaropvolgende woningbrand. In Den Haag werd een explosief door een open raam gegooid, wat leidde tot een felle brand in een complex voor begeleid wonen. Bewoners waren geschokt en gaven aan dat het slachtoffer, een "heel goeie gozer", waarschijnlijk het verkeerde doelwit was.

In Utrecht werd een bekende van de politie ontvoerd en mishandeld. Hoewel hij uiteindelijk werd vrijgelaten, weigerde hij aangifte te doen. De politie onderzoekt de connectie tussen deze ontvoering en de gestolen cocaïne.

Lees ook: Dubai levert zoon Ridouan Taghi uit aan Nederland

Het Openbaar Ministerie wil niet inhoudelijk reageren op de zaak vanwege het lopende onderzoek. De politie houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, terwijl de angst voor verdere escalatie in het criminele circuit groeit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team