Zoeken

Conflict houdt dierentuin Casablanca dicht

15 juli 2024 - 15:30 - Marokko

©

De opening van de gerenoveerde dierentuin van Aïn Sebaâ in Casablanca is uitgesteld vanwege een financieel conflict tussen de gemeente en het bedrijf dat de dierentuin gaat beheren.

Dream Village, het bedrijf dat op 19 maart het contract voor het beheer van de dierentuin kreeg, eist een jaarlijkse bijdrage van 30 tot 40 miljoen dirham van de gemeente om mogelijke verliezen te dekken. Het bedrijf verwacht geen dagelijkse toestroom van bezoekers, omdat mensen vooral tijdens vakanties en weekenden naar de dierentuin zullen komen.

Lees ook: Casablanca: dierentuin Aïn Sebaa gaat eindelijk open

Dit verzoek heeft geleid tot ontevredenheid bij de gemeente, maar volgens bronnen binnen de gemeente wordt er gezocht naar oplossingen, meldt Al3omk. De gemeente vindt het gevraagde bedrag om eventuele verliezen te dekken echter erg hoog.

Lees ook: Oudere olifanten verruilen België voor warm Marokko

De dierentuin van Aïn Sebaâ beslaat 13 hectare, waarvan 10 hectare voor dierenverblijven en 3 hectare voor recreatiefaciliteiten. Er zijn 45 diersoorten te zien. De renovatie van de dierentuin is een van de grote projecten die in 2014 in aanwezigheid van Koning Mohammed VI zijn ondertekend. Het doel van de renovatie was om dit historische erfgoed van Casablanca te behouden en tegelijkertijd bezoekers een moderne en educatieve ervaring te bieden. De toegangsprijs is vastgesteld op 50 dirham voor volwassenen en 25 dirham voor kinderen, met korting voor schoolgroepen en gezinnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team