Zoeken

Oudere olifanten verruilen België voor warm Marokko

13 juli 2024 - 22:30 - Marokko

©

De twee 47-jarige olifanten Jana en Praya, die in 2017 vanuit de Franse dierentuin van Amiens naar Pairi Daiza in België werden overgebracht, verhuizen op 22 juli naar Marokko.

De olifanten, die oorspronkelijk uit circussen afkomstig waren, werden in Pairi Daiza opgevangen omdat de dierentuin in Amiens niet voldoende ruimte bood. Ze kregen er speciale zorg voor hun gedragsproblemen, veroorzaakt door hun jaren in het circus.

Lees ook: Meisje door olifant gedood in dierentuin Rabat

Nu de olifanten ouder worden, is het klimaat in België niet meer ideaal voor hen. "Ze hebben meer warmte nodig, vooral op hun leeftijd", aldus Claire Gilissen, woordvoerder van Pairi Daiza. Daarom verhuizen ze naar het nieuwe, ruimere dierenpark Aïn Sebaa bij Casablanca, waar ze de nodige zorg zullen krijgen.

Lees ook: Zeldzame krokodillensoort na 60 jaar terug in Marokko

Hoewel hun gedragsproblemen verminderd zijn, zullen Jana en Praya waarschijnlijk steeds meer zorg nodig hebben. Ze zijn goed voorbereid op de reis en hebben alle medische tests met glans doorstaan, aldus Gilissen. Tijdens de reis worden ze begeleid door verzorgers en in Marokko zal een speciale verzorger voor hen klaarstaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team