Zoeken

Controverse in Nador: betalen om naar het strand te gaan

30 juni 2024 - 21:50 - Marokko

©

In de gemeente Beni Ensar is een storm van kritiek losgebarsten nadat de toegang tot de stranden betalend is geworden. Badgasten roepen de gouverneur van de provincie Nador op om in te grijpen.

Toen strandgangers afgelopen zaterdag naar Bocana (Boukhana) wilden gaan, werden ze verrast door een tolstation. Medewerkers van de gemeente Beni Ensar vroegen hen 10 dirham entree voor het strand. Dit leidde tot grote verontwaardiging, omdat mensen vinden dat hun bewegingsvrijheid wordt beperkt. Sommigen gaan naar Bocana voor andere redenen dan alleen zonnen en zwemmen. Ze hebben er familie wonen of zelfs een eigen huis. "Overal worden mensen aangemoedigd om naar het strand te gaan, maar Beni Ensar doet het anders. Ze vragen geld, terwijl er niet eens voorzieningen zijn die dit rechtvaardigen", aldus een boze bezoeker.

Lees ook: Onrust op strand Driouch: poort geplaatst, vandalisme en chaos

In een verklaring aan de website NadorCity roepen bezoekers de gouverneur op om de beslissing terug te draaien of op te schorten totdat de rechtmatigheid ervan is onderzocht. Ze vragen zich af of dit besluit in overeenstemming is met de grondwet, die burgers vrijheid van beweging garandeert.

Lees ook: Café in Tanger wekt woede met hoge prijzen en strandgebruik

Het tolstation is het gevolg van een belastingbesluit van de gemeenteraad van Beni Ensar. Er wordt nu 10 dirham gevraagd aan iedereen die wil ontspannen op de stranden van Miami en Bocana.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team