Zoeken

Cristiano Ronaldo in tranen door Yassine Bounou

2 juni 2024 - 11:00 - Sport

©

In een ongelooflijke finale van de Saudi King’s Cup heeft doelman Yassine Bounou, beter bekend als Bono, Cristiano Ronaldo tot tranen gebracht. De Marokkaanse keeper blonk uit met cruciale reddingen, waardoor Al-Hilal de titel pakte ten koste van Ronaldo’s Al-Nassr van Ronaldo.

Yassine Bounou was een onoverkomelijke hindernis voor Ronaldo en zijn ploeggenoten. In de reguliere speeltijd hield hij de Portugees al van scoren af met een knappe redding op een schot tegen de paal. In de penaltyserie was Bono opnieuw ongenaakbaar: hij stopte twee penalty’s en hielp Al-Hilal met 5-4 te winnen.

Lees ook: Cristiano Ronaldo Jr. verrast met shirt Marokkaanse international (video)

De statistieken liegen er niet om: Bono had een reddingspercentage van 83,3% tegen de aanval van Al-Nassr. Hij was een ware muur voor zijn doel en gaf zijn team de nodige zekerheid. Het is niet de eerste keer dat Bono Ronaldo’s droom in duigen liet vallen. In de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar was hij al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Portugal (1-0).

Bounou’s heldhaftige prestaties werden beloond met lof uit alle hoeken. "Bono was ongelooflijk vandaag," aldus Al-Hilal-trainer Ramón Díaz. "Hij heeft ons de overwinning bezorgd met zijn fantastische reddingen."

Lees ook: Yassine Bounou mijdt Marokkaans elftal

Voor Ronaldo betekende het verlies een bittere teleurstelling. De ster kon zijn tranen niet bedwingen na afloop van de wedstrijd. Bounou toonde zich sportief en bood Ronaldo troost aan. "Cristiano is een geweldige speler. Ik heb veel respect voor hem. Maar vandaag was het onze dag," aldus de Marokkaanse international.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team