Zoeken

Dirham alleen in Marokko verkrijgbaar: tips voor toeristen

3 juli 2024 - 06:00 - Marokko

©

Voor Britse toeristen die voor het eerst naar Marokko reizen is het goed om te weten dat de Marokkaanse munteenheid, de dirham, niet in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar is. Dit meldt de Britse krant The Sun.

De dirham is een zogenaamde gesloten valuta, wat betekent dat deze alleen in Marokko zelf kan worden gekocht. Ervaren reizigers naar Marokko nemen meestal contant geld of een bankpas mee en wisselen hun geld pas in Marokko zelf.

Lees ook: Marokkaanse dirham in opmars tegenover euro

In Marokko kunnen Britse toeristen hun ponden omwisselen voor dirhams. Als ze nog dirhams over hebben van een vorige reis, mogen ze maximaal 2000 dirham in- of uitvoeren. Het is wel verstandig om een bankpas mee te nemen die in het buitenland gebruikt kan worden om hoge wisselkosten te vermijden.

Lees ook: Marokkaanse wisselkantoor jaagt op valutafraude

Hoeveel geld toeristen mee moeten nemen, hangt af van hun plannen. Voor een all-inclusive vakantie is weinig zakgeld nodig, maar wie zelf wil koken en veel wil reizen, moet meer geld opzij zetten. The Sun raadt aan om ongeveer 40 tot 50 pond per persoon per dag te budgetteren voor een bezoek aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team