Zoeken

Djemaa el Fna krijgt nieuwe look

11 oktober 2024 - 14:40 - Marokko

©

De handelaren op het Djemaa el Fna-plein in Marrakech kijken reikhalzend uit naar de renovatie van het plein. De werkzaamheden maken deel uit van een groter project van de gemeenteraad om de infrastructuur en voorzieningen te verbeteren.

Om de behoeften van de handelaren te peilen, sprak de website Le360 met hen. "We zijn enthousiast over het nieuwe Djemaa el Fna-plein", zegt M’barek Bendich, vicevoorzitter van de Vereniging voor Eten en Drinken op het plein. "De hele wereld kijkt uit naar de renovatie van dit mythische plein. De handelaren hebben last van de verouderde infrastructuur en elektrische installaties."

Lees ook: Toegang tot Djemaa el Fna in Marrakech wordt gereguleerd

Handelaar Mohammed Aït Bouchetaa hoopt op een grondige renovatie. "We streven naar een echte verbetering van het plein. Alle voorzieningen moeten worden gemoderniseerd, inclusief de riolering en de bestrating." Abdelghani Fliliss, een andere handelaar, maakt zich zorgen over het behoud van de charme van het plein. "We willen kwaliteitstegels die de charme van deze plek behouden."

Lees ook: Handelaren Djemaa el-Fna maken eisen bekend

Het project, dat een belangrijke stap is in het behoud van het cultureel erfgoed van Marrakech, kost naar schatting 400 miljoen dirham. Het project bevindt zich in de fase van de definitieve studie, aldus Mohamed El Idrissi, eerste vicevoorzitter van de gemeenteraad van Marrakech, verantwoordelijk voor openbare werken en infrastructuur. Hij verzekerde dat het project het Djemaa el Fna-plein ingrijpend zal veranderen. De gemeenteraad heeft samen met ingenieurs en experts prototypes ontwikkeld om verschillende soorten bestrating te testen die passen bij de esthetiek van het plein en de activiteiten die er plaatsvinden. Burgemeester Fatima Ezzahra El Mansouri houdt persoonlijk toezicht op dit grote project, dat moet voldoen aan de verwachtingen van zowel handelaren als bezoekers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team