Zoeken

Drone ontdekt Marokkaanse kinderen in vrachtwagen in Sebta

11 augustus 2024 - 13:00 - Wereld

©

De Guardia Civil in Sebta heeft dinsdag vijf Marokkaanse minderjarigen gearresteerd die zich hadden verstopt in een vrachtwagen die op het punt stond te vertrekken naar Spanje. De jongens werden ontdekt met behulp van een drone, nadat ze zich in de aanhanger hadden verstopt na afloop van een festival in de enclave.

De agenten haalden de jongens één voor één uit de vrachtwagen via een kleine opening aan de achterkant. Ze werden geboeid naar een detentiecentrum gebracht. Spaanse media toonden beelden van de reddingsactie, waarbij benadrukt wordt dat de jongens mogelijk waren gestorven zonder deze interventie.

Lees ook: Mohamed kwam onder vrachtwagen naar Spanje en is nu maatschappelijk werker

Volgens El Faro de Ceuta zaten de minderjarigen zes uur lang verstopt in de aanhanger, waar het erg heet was. De vrachtwagen kon Sebta pas de volgende dag verlaten. Een video toont hoe de vijf jongens overdag de aanhanger probeerden te beklimmen, nadat ze eerder waren verjaagd door festivalmedewerkers.

Het rondreizende festival, dat de afgelopen dagen in Sebta neerstreek, bood migranten de kans om zich te verstoppen in de vrachtwagens die de gedemonteerde festivalonderdelen vervoerden. Hoewel deze methode in het verleden succesvol was, is dat de laatste tijd minder het geval door strengere controles en nieuwe technologieën zoals drones, hartslagdetectoren en speurhonden.

Lees ook: Marokkaans kind blijft 500 km onder vrachtwagen verstopt in Spanje

Het medium meldt tevens dat er vorig jaar 24 migranten werden gearresteerd na afloop van het festival, tegenover 47 in 2022. In 2019 en 2018 waren dat er respectievelijk 85 en 82. In 2007 werden zelfs 339 migranten gearresteerd, tegenover 283 in 2006 en 205 in 2005.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team