Zoeken

Drugsorganisatie verstopte Marokkaanse hasj in autobanden

24 oktober 2024 - 08:50 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft dinsdag een groot netwerk voor de smokkel van Marokkaanse hasj opgerold in de regio Campo de Gibraltar. In totaal zijn 16 mensen gearresteerd.

Aan de operatie namen 150 agenten deel in Andalusië en Murcia. De actie maakte een einde aan de activiteiten van dit smokkelnetwerk, dat wordt beschouwd als een van de meest actieve in de Straat van Gibraltar. Het is het resultaat van een onderzoek dat begin dit jaar van start ging, toen de Guardia Civil de criminele bende in het vizier kreeg, meldt Europa Sur.

Lees ook: Vanuit Marokko aangestuurde drugsbende opgerold in België

Uit het onderzoek bleek dat de smokkelaars de drugs verborgen in de wielen van vrachtwagens om de Straat van Gibraltar over te steken. In een bandenwerkplaats in het industrieterrein La Menacha in Algeciras werd een grote hoeveelheid drugs gevonden. Deze locatie diende als opslagplaats voor de criminele organisatie, die de banden van vrachtwagens gebruikte om de drugs vanuit Marokko naar Campo de Gibraltar te vervoeren.

Lees ook: "Go slow" met 400 kilo Marokkaanse hasj onderschept

De rechercheurs doorzochten ook 15 andere locaties in verschillende steden, waaronder Algeciras, San Roque, Los Barrios, Roquetas de Mar (Almería), Mollina (Malaga) en Cartagena (Murcia).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team