Zoeken

EasyJet riskeert schorsing in Marokko

24 oktober 2024 - 12:10 - Economie

©

Lahcen Haddad, voormalig Marokkaans minister van Toerisme, heeft fel gereageerd op een reclamefolder van luchtvaartmaatschappij EasyJet waarin een kaart van Marokko staat afgebeeld zonder de Sahara. De controversiële afbeelding, die rondgaat op sociale media, heeft tot verontwaardiging geleid bij veel Marokkanen.

Op X heeft Lahcen Haddad, tevens vicevoorzitter van de Kamer van Adviseurs, EasyJet een ultimatum gesteld: "De kaart moet gecorrigeerd worden en de juiste kaart van Marokko met zijn Sahara moet worden geplaatst; anders zal ik als parlementslid de Marokkaanse autoriteiten vragen alle relaties met deze luchtvaartmaatschappij op te schorten."

Lees ook: Marokko: EasyJet in de problemen

"Gezien de winst die EasyJet maakt met het Marokkaanse toerisme, is deze fout onaanvaardbaar", aldus een verontwaardigde touroperator. Sommige professionals in de sector hebben Adel El Fakir, directeur-generaal van de Nationale Luchthaven Autoriteit (ONDA), gevraagd om in te grijpen en EasyJet te dwingen een volledige kaart van Marokko te publiceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team