Zoeken

EK 2024: sanctie voor Spanje door leeftijd Lamine Yamal?

25 juni 2024 - 23:00 - Sport

©

Duitse media berichtten dat Spanje risico loopt op sancties als Lamine Yamal (16) zou spelen op het EK-2024. De reden? Een Duitse wet op de jeugdbescherming die arbeid door minderjarigen na 20.00 uur verbiedt. Maar wat is er nu echt aan de hand?

De 16-jarige Lamine Yamal maakte met La Roja zijn debuut op het EK in Duitsland. De aanvaller van Marokkaanse afkomst is de enige minderjarige op het EK en zou in Duitsland niet mogen spelen, omdat de wet er arbeid door minderjarigen van onder de 18 jaar na 20.00 uur verbiedt. Duitse media meldden dat Spanje een boete van 30.000 euro riskeert als Lamine Yamal in actie zou komen tijdens het Europees kampioenschap voetbal.

Lees ook: Racistische "stoplicht-opmerking" over Lamine Yamal leidt tot boycot en ontslag

Deze wet kent echter een uitzondering voor sporters, die tot 23.00 uur mogen werken, zo legt een expert uit aan het medium ZDF. Hij voegt toe dat er in Duitsland tot nu toe geen dergelijke maatregelen zijn genomen op het gebied van sport. Spanje loopt dus geen enkel risico op sancties als Lamine Yamal tijdens een EK-wedstrijd het veld betreedt. Vooralsnog heeft bondscoach Luis de la Fuente de speler van Marokkaanse afkomst niet laten debuteren in de wedstrijden tegen Italië en Albanië, die beide door La Roja werden gewonnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team