Zoeken

Lamine Yamal zegt waarom hij niet voor Marokko koos

9 juni 2024 - 22:20 - Sport

©

Lamine Yamal, een van de grootste talenten van het Spaanse voetbal, heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij FC Barcelona. De eerste van wat ongetwijfeld een lange en succesvolle carrière zal worden. Geboren uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guineese moeder, maakt de jonge aanvaller van Barça zich nu klaar voor zijn debuut met de Spaanse ploeg op het EK.

Yamal werd geboren in Spanje en groeide op in Rocafonda, een buitenwijk van Mataró waar kinderen na schooltijd op straat voetballen. Op zevenjarige leeftijd werd hij zonder proefles opgenomen in La Masia, de jeugdopleiding van FC Barcelona, nadat hij twee jaar had gespeeld bij CF La Torreta de Granollers. Al snel viel hij op door zijn talent en kreeg hij de bijnaam "de nieuwe Messi".

Lees ook: Abde Ezzalzouli probeerde Lamine Yamal te overtuigen

De jonge voetballer sloot net zijn eerste profseizoen af met het eerste elftal van Barça. Een seizoen dat op persoonlijk vlak uitstekend was, maar op collectief vlak teleurstellend, aangezien Barça geen enkele prijs won. "We waren niet consistent genoeg. Om La Liga, de Champions League, de Copa del Rey of de Supercopa de España te winnen, moet je consistent zijn, en dat is wat ons ontbrak", aldus Yamal in een interview met GQ.

De jonge aanvaller debuteerde op 29 april 2023 tegen Real Betis in het eerste elftal, waarmee hij op 15-jarige leeftijd de jongste speler in de geschiedenis van Barça werd die een officiële wedstrijd speelde. "Het was een ongelooflijk gevoel, een heel bijzonder moment", vertelt hij. Yamal werd ook de jongste speler die debuteerde in La Liga, speelde en scoorde voor het Spaanse nationale team en scoorde in een EK-kwalificatiewedstrijd. "Het is een eer... Wat me overkomt is uniek."

Lamine Yamal ging ook in op zijn keuze voor het Spaans elftal. "Ik heb nooit getwijfeld. Ik heb altijd geweten dat ik een EK en WK wilde spelen met het Spaanse team", aldus de jonge aanvaller, die de kans om voor Marokko uit te komen afsloeg. Yamal bereidt zich nu voor op het EK met La Roja, zijn eerste grote internationale toernooi, dat hij hoopt te winnen.

Lees ook: FC Barcelona: één miljard euro voor Lamine Yamal

Bij Barça zal Yamal het vertrouwen moeten winnen van de nieuwe trainer, de Duitser Hansi Flick, die Xavi Hernandez opvolgt. Op 16-jarige leeftijd verdient Lamine Yamal zo’n 1,6 miljoen euro per jaar en heeft hij een sponsorcontract met Adidas. Maar de aanvaller van Barcelona blijft met beide benen op de grond. "Ik geef liever geld uit aan mijn ouders of nodig mijn vrienden uit dan dat ik sneakers koop. Als ik ze gelukkig zie, word ik daar zelf blijer van."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team