Zoeken

Eliesse Ben Seghir on fire: Marokkaan schittert

29 september 2024 - 13:50 - Sport

©

Eliesse Ben Seghir is dit seizoen in topvorm en dat is goed nieuws voor AS Monaco. De Marokkaanse middenvelder schittert bij de Monegasken en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan hun sterke start in de Ligue 1.

Tijdens de vijfde speelronde van de Ligue 1, op 22 september, was Ben Seghir opnieuw belangrijk voor zijn team. Hij scoorde een prachtig doelpunt in de wedstrijd tegen Le Havre AC, die Monaco uiteindelijk met 3-1 won. Het was zijn tweede doelpunt van het seizoen en een cruciaal moment in de wedstrijd.

Lees ook: Eliesse Ben Seghir, het fenomeen dat de Marokkaanse aanval verandert

Vorig seizoen was moeilijk voor de Atlas Leeuw vanwege aanhoudende blessures aan zijn hamstrings en schouder. Hij stond zelden in de basis. "Het afgelopen seizoen was erg zwaar voor me," vertelde hij aan L’Équipe. "Ik ben niet gewend om geblesseerd te zijn en langs de kant te staan. Maar dankzij de staf, de coach en mijn teamgenoten ben ik weer in vorm." Tijdens zijn blessureperiode werkte hij hard aan zijn kracht en conditie. "In het begin was ik misschien wat fragiel," zei hij. "Ik ben sterker geworden, heb wat spieren gekweekt en geprobeerd aan mijn zwakke punten te werken."

Ben Seghir’s verbeterde fysieke gesteldheid heeft ook het Marokkaans elftal goed gedaan. In juni maakte hij zijn debuut voor de Atlas Leeuwen en scoorde hij zijn eerste interlandgoal tegen Zambia. Tegen Congo gaf hij een assist op Azzedine Ounahi, die daarmee de score opende. Eliesse Ben Seghir brengt meer aanvallende impulsen, iets wat het Marokkaanse team goed kan gebruiken na de teleurstellende uitschakeling op de laatste Afrika Cup.

Lees ook: Eliesse Ben Seghir recruiter voor Marokko?

Met een uitstekende start van het seizoen zal de 19-jarige Ben Seghir ongetwijfeld blijven imponeren. De Daily Mail voorspelt zelfs dat hij in een langer Champions League-format nog veel meer kansen zal krijgen om te schitteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team