Zoeken

Ellende in het openbaar vervoer in Marrakech

25 oktober 2024 - 17:10 - Marokko

©

De inwoners van Tamansourt, met name studenten en stagiairs van het opleidingsinstituut voor beroepsopleiding, ondervinden grote problemen met het openbaar vervoer. De lokale afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten in Marrakech roept de autoriteiten op dringend in te grijpen.

De klachten gaan over de slechte dienstverlening van buslijn 421B, waaronder vertragingen en langere reistijden. Ook de verbinding tussen Tamansourt en Marrakech laat te wensen over. Zes jaar geleden werd buslijn 441 in tweeën gesplitst, waardoor de wijk Atlas niet meer rechtstreeks verbonden is met de wijk Fath. Bovendien ontbreken taxistandplaatsen in beide wijken, met als enige alternatief een geïmproviseerde standplaats in de wijk Jardins de Yasmin.

Lees ook: Casablanca bouwt nieuwe busstations

De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten betreurt de onverschilligheid ten opzichte van de problemen in Tamansourt en het gebrek aan initiatieven om de kwaliteit van het openbaar vervoer te verbeteren. "Studenten, stagiairs en werknemers in het industrieterrein Sidi Ghanem lijden dagelijks onder deze situatie en verliezen kostbare studie- of werktijd, vooral tijdens de spitsuren", aldus de vereniging.

Lees ook: Woede over intimidatie door taxi’s op vliegveld Marrakech

De organisatie dringt aan op de aanleg van degelijke infrastructuur en basisvoorzieningen, waaronder goed openbaar vervoer. Ze eist dat vervoersbedrijf Alsa, dat een monopolie heeft op het openbaar vervoer in Marrakech, zich houdt aan de dienstregeling en de haltes respecteert. Ook moet Alsa zijn bussen vernieuwen om de vele storingen te voorkomen en de "vervallen bussen die de waardigheid van de burgers niet respecteren" onmiddellijk uit de roulatie halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team