Zoeken

Woede in Fez: "Taxi’s weigeren ons te vervoeren!"

20 oktober 2024 - 13:50 - Marokko

©

Inwoners van Fez zijn boos op taxichauffeurs die volgens hen voor chaos zorgen in de stad. Een video op sociale media toont een vrouw die ruzie heeft met een taxichauffeur in de wijk Bab Ftouh omdat hij weigert haar naar haar bestemming te brengen.

Ook andere inwoners uiten in de video hun frustratie over de problemen in het openbaar vervoer. Ze klagen met name over de slechte staat van de bussen, die steeds vaker betrokken zijn bij verkeersongevallen.

Lees ook: Ophef in Marokko over uitspraken minister van Justitie over taxichauffeurs

Het verbod op grote taxi’s in het stadscentrum heeft de situatie alleen maar verergerd. De protesten van chauffeurs van grote taxi’s hebben de autoriteiten er niet van overtuigd om hen weer toegang te verlenen tot het centrum. Toch zou deze beslissing de crisis kunnen verlichten en de inwoners en toeristen van Fez een betere en betaalbare dienstverlening kunnen bieden.

Lees ook: Taxichauffeurs Nador vrezen voor meer problemen met klanten

De crisis ontstond toen sommige kleine taxi’s, in strijd met de wet, begonnen te opereren op vaste routes zoals de grote taxi’s. Deze chauffeurs weigeren tijdens de spits naar bepaalde delen van de stad te rijden en nemen niet altijd drie passagiers tegelijk mee. De autoriteiten hebben aangekondigd een ethische code in te voeren om de wanorde te beëindigen, maar tot nu toe is er geen actie ondernomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team