Zoeken

Elektrische steps in Marokko aan banden

18 oktober 2024 - 23:50 - Marokko

©

Minister Mohamed Abdeljalil van Transport en Logistiek wil het gebruik van elektrische steps en andere nieuwe vervoersmiddelen in Marokko aan banden leggen.

Abdeljalil heeft aangekondigd dat de verkeersregels voor elektrische steps binnenkort worden opgenomen in de Marokkaanse Wegenverkeerswet. Zijn ministerie heeft twee wetsvoorstellen opgesteld om de wetgeving aan te passen aan de nieuwe vormen van mobiliteit, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko wil regels voor e-steps

De wetsvoorstellen definiëren wat er precies wordt verstaan onder een "gemotoriseerd persoonlijk vervoermiddel" en een "fiets met trapondersteuning". Ook worden er eisen gesteld aan de technische specificaties van deze voertuigen en worden verkeersregels vastgelegd om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen.

Lees ook: Chaos door elektrische steps, Marokko grijpt in

De minister wijst erop dat er steeds meer ongelukken gebeuren met tweewielers en driewielers. In 2023 waren motorrijders betrokken bij 44,2% van de dodelijke verkeersongevallen, tegenover 28,2% in 2015. Daarom wil de overheid nieuwe maatregelen nemen om deze groep weggebruikers te beschermen. Zo komen er strengere regels voor helmen en wordt er meer gecontroleerd op de naleving van de verkeersregels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team