Zoeken

F-16 Viper: nieuwe uitrusting voor Marokkaanse piloten

17 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

Het Britse bedrijf Survitec, specialist in technologische oplossingen voor overleving, gaat binnenkort nieuwe vlieguitrusting produceren voor de piloten van de F-16 Block 70/72 Viper in Taiwan en Marokko.

Marokko en Taiwan zijn de eerste landen die profiteren van deze nieuwe uitrusting. Na het verkrijgen van de goedkeuring voor de nieuwe AFE (Aircrew Flight Equipment) in augustus, heeft Survitec aangekondigd dat ze de massaproductie zullen starten. De eerste leveringen worden verwacht in januari 2025, nog vóór de eerste vlucht van de F-16 Viper Block 70/72, geproduceerd door Lockheed Martin in South Carolina.

Lees ook: Viper Shield, nieuw elektronisch oorlogsvoeringssysteem voor Marokkaanse F16’s

De nieuwe AFE bestaat uit een vluchtjas met een geïntegreerd reddingsvest en een lichtgewicht overall. Het is ontworpen om naadloos aan te sluiten op de Martin Baker US18E schietstoel en de overlevingssystemen van de piloot. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar biedt ook meer comfort tijdens lange missies. Het AFE-systeem is gebaseerd op geavanceerde ontwerpprincipes, oorspronkelijk ontwikkeld voor de vijfde generatie F-35 straaljagers. Deze ontwikkeling is een grote stap voorwaarts ten opzichte van eerdere AFE-standaarden en brengt de technologie en prestaties in lijn met die van de F-35 Lightning II.

Lees ook: F-35 straaljager, een onbereikbare droom voor Marokko?

"Ons doel blijft om de bescherming, het comfort en de prestaties van piloten te verbeteren, door de configuratie van de F-16 Viper af te stemmen op de geavanceerde normen van het F-35 programma", aldus Nick Mulhall, commercieel directeur Aerospace & Defence bij Survitec. De nieuwe AFE speelt een cruciale rol in het verbeteren van de veiligheid, het comfort en de operationele efficiëntie en overtreft de mogelijkheden van bestaande systemen. Mulhall voegt toe: "We zijn er trots op ons bereik te vergroten en piloten over de hele wereld te blijven beschermen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team