Zoeken

Fossielen in Sahara bevestigen bestaan Monster van Loch Ness

30 juli 2022 - 18:20 - Wereld

©

In een 100 miljoen jaar oud riviersysteem in de Marokkaanse Sahara hebben onderzoekers fossielen ontdekt van kleine plesiosaurussen, langhalsige zeereptielen uit de tijd van de dinosauriërs. Daarom beschouwen ze het bestaan van het monster van Loch Ness in sommige opzichten als "aannemelijk".

Bij de ontdekking waren wetenschappers van de Universiteit van Bath en de Universiteit van Portsmouth in het Verenigd Koninkrijk betrokken, in samenwerking met de Hassan II Universiteit in Marokko. Alles wijst erop dat sommige soorten plesiosaurussen, die traditioneel als zeedieren beschouwd worden, in zoet water geleefd kunnen hebben, meldt The Week.

Lees ook: Marokko: 200 kg archeologische botten onderschept

De fossielen bestaan uit botten en tanden van drie meter lange volwassenen en een 1,5 meter lang armbeen van een baby. De onderzoekers ontdekten dat deze dieren leefden en zich voedden in zoet water. Ze leefden samen met kikkers, krokodillen, schildpadden, vissen en de reusachtige waterdinosaurus Spinosaurus. Deze ontdekking leidt tot de conclusie dat het Monster van Loch Ness echt bestaan heeft.

Lees ook: Fossielen oerossen en neushoorns gevonden in Sahara

"We weten niet precies waarom plesiosaurussen in zoet water leefden," verklaart Dr. Nick Longrich, één van de ontdekkers. "Paleontologen noemen ze vaak ’zeereptielen’, waarmee ze suggereren dat ze alleen in zee leefden. Maar veel van de zeefamilies migreerden uiteindelijk naar zoet water." Sommige sceptici zijn het niet eens met deze conclusies. Volgens hen konden plesiosauriërs niet in de Loch Ness geleefd hebben omdat ze een zoutwater omgeving nodig hadden, meldt The Independent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team