Zoeken

Frankrijk en Duitsland ruziën om bouw Marokkaanse onderzeeër

10 oktober 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een Franse scheepsbouwer en een Duitse concurrent zijn in een felle strijd verwikkeld om de bouw van de eerste onderzeeër voor de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten.

Volgens het Franse tijdschrift La Tribune concurreren de Franse scheepsbouwer Naval Group en de Duitse scheepswerf TKM om de bestelling. Marokko wil deze geavanceerde onderzeeër aanschaffen om zijn zeemacht te versterken, zich te beschermen tegen Algerijnse dreigingen en de machtsverhoudingen in de Straat van Gibraltar te veranderen.

Lees ook: Marokko zoekt onderzeeër, en snel!

Naast Marokko is de Franse scheepsbouwer ook in de race voor onderzeeërcontracten in twaalf andere landen, waaronder Nederland, Polen, Roemenië, Egypte, India, Indonesië, de Filipijnen, Brazilië, Argentinië, Peru, Colombia en Chili, meldt het Franse tijdschrift.

Lees ook: Spanje ontkent bouw onderzeeërs voor Marokko

Algerije, buur en rivaal van Marokko, beschikt over vier onderzeeboten van het type 636 en verwacht er binnenkort nog twee. Deze onderzeeboten zullen worden uitgerust met Kalibr-raketten, subsonische kruisraketten met een bereik van 2400 kilometer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team