Zoeken

Franse nucleaire onderzeeër voor kust Marokko

7 oktober 2024 - 20:30 - Marokko

©

De Franse en Marokkaanse marine houden van 7 tot 13 oktober een gezamenlijke oefening voor de kust van Marokko. De oefening, genaamd Chebec, vindt jaarlijks plaats, maar dit jaar is er een primeur: voor het eerst neemt een Franse nucleaire aanvalsonderzeeër deel aan de oefening.

De Frans-Marokkaanse vloot zal eerst samenkomen in Casablanca, waarna de oefening zich verplaatst naar de Alboranzee, langs de Marokkaanse Middellandse Zeekust. De oefening zal onder andere gericht zijn op onderzeebootbestrijding, wat volgens de Franse marine "de toenemende samenwerking tussen Frankrijk en Marokko illustreert".

Lees ook: Spanje houdt militaire oefeningen nabij Marokko

Het doel van de oefening is om de samenwerking tussen de twee marines te versterken en de interoperabiliteit te verbeteren op het gebied van maritieme veiligheid. "Het uiteindelijke doel is om te bevestigen dat beide partijen in staat zijn om gezamenlijk op te treden en te reageren op een crisissituatie op zee", aldus de Franse marine.

Lees ook: Algerije houdt grootschalige militaire oefening nabij Marokko (video)

Naast de nucleaire onderzeeër, waarschijnlijk een ouder type Rubis, zal Frankrijk ook een La Fayette-fregat inzetten. Marokko zal mogelijk één of meer SIGMA-korvetten inzetten, die zijn uitgerust met sonarapparatuur, of het fregat Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team