Zoeken

Franse vrouw Marokko uitgezet vanwege hondenliefde (video)

17 oktober 2024 - 08:50 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de Franse dierenrechtenactiviste Fanny het land uitgezet. Fanny, medeoprichter van het dierenasiel Morocco Animal Aid in Aourir, werd maandag uitgezet uit Agadir. De uitzetting volgde na klachten over haar acties tegen het vangen van zwerfhonden en het verlopen van haar verblijfsvergunning.

Fanny en andere activisten probeerden vorige week te voorkomen dat de autoriteiten zwerfhonden zouden vangen. Ze bevrijdden ongeveer twintig honden die in een vrachtwagen van de gemeente Aourir zaten. Deze actie leidde tot onrust onder de bewoners, die bang zijn voor zwerfhonden. De activiste en haar medeplichtigen vrezen dat de dieren wreed behandeld of geëuthanaseerd zullen worden.

Lees ook: Buitenlandse activisten belemmeren sluiting dierenasiel in Agadir (video)

In maart weigerde Fanny al een huis te verlaten dat ze had omgebouwd tot een asiel voor meer dan 600 honden, tientallen katten en enkele ezels. Omwonenden klaagden over stankoverlast en stapten naar de rechter. Dit leidde tot een uitzettingsbevel, maar de uitvoering daarvan werd uitgesteld vanwege de logistieke problemen met het verplaatsen van de dieren en de weerstand van Fanny.

https://www.instagram.com/reel/DA9XIbSurqE/

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team