Zoeken

Gaswinning voor Marokkaanse kust begonnen

22 augustus 2024 - 14:40 - Marokko

©

Chariot Limited heeft aangekondigd dat het is begonnen met boorwerkzaamheden op het Anchois-gasveld voor de kust van Marokko.

Het Britse bedrijf heeft het boorschip "Stena Forth" al op locatie gestationeerd en is gestart met de werkzaamheden aan de Anchois East-put (nu omgedoopt tot Anchois-3).

Lees ook: Chariot Oil & Gas mikt op groot gasveld in Marokko

Chariot Limited heeft een belang van 30% in de "Lixus Offshore" licentie, waar het Anchois-gasproject zich bevindt. Energean is de operator met een belang van 45%, terwijl het Nationaal Bureau voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM) de resterende 25% bezit. De boor- en productietestwerkzaamheden aan Anchois-3 zullen naar verwachting ongeveer twee maanden duren.

Als onderdeel van de operatie zal eerst een pilotboring worden uitgevoerd om het potentieel van het "Anchois Footwall" prospect te beoordelen. Dit prospect bevindt zich in een nog niet eerder onderzocht breukblok ten oosten van het hoofdveld, met een geschatte potentiële reserve van 170 miljard kubieke meter gas in het belangrijkste doelgebied, de "O Sand".

Lees ook: [55054->54993]

Adonis Pouroulis, CEO van Chariot Limited, is verheugd over de start van deze langverwachte boring. Hij ziet aanzienlijk potentieel zowel de pilotput als de hoofdput, wat de totale reserves zou kunnen verhogen tot meer dan 1 biljoen kubieke voet gas.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team