Zoeken

Gemeente Nador krijgt shishalounge niet gesloten

22 juli 2024 - 18:50 - Marokko

©

Bewoners van de wijk Chaala in Nador hebben hun onvrede geuit over de aanwezigheid van een shishalounge, ondanks een besluit van de gemeenteraad om het te sluiten. De sluiting volgde op klachten van buurtbewoners.

Een burgeractivist van Hay Chaala vindt het opmerkelijk dat de gemeente de sluiting niet handhaaft, terwijl in andere wijken wel waterpijpcafés zijn gesloten. "Het niet naleven van dit besluit belemmert het functioneren van de gemeentelijke instellingen en de handhaving van de wet", aldus de inwoner.

Lees ook: Politie-inval in Nador: shishabar gesloten

De burgeractivist vraagt zich af wie verantwoordelijk is voor het uitblijven van de sluiting, ondanks de klachten en het besluit van de gemeenteraad in mei. Afgelopen vrijdag werd het café wel omsingeld door veiligheidstroepen, maar die konden het pand niet betreden omdat de eigenaar het had gesloten.

Lees ook: Politie sluit twintigtal shishalounges in Tanger (foto’s)

Een journalist van de lokale nieuwssite zag minderjarige klanten het café verlaten. Dit bevestigt volgens een andere burgeractivist het vermoeden dat de sluitingsprocedure niet is afgerond. Hij stelt dat er mazen in de wet worden gebruikt om de sluiting van waterpijpcafés in Nador te vertragen. De gemeenteraad zou volgens hem de uitvoering van zijn besluiten beter moeten controleren en indien nodig de gouverneur van de provincie en de minister van Binnenlandse Zaken moeten inschakelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team