Zoeken

Gemeente Tanger krijgt boete van 500 miljoen dirham

3 oktober 2024 - 18:00 - Marokko

©

De administratieve rechtbank in Rabat heeft de gemeente Tanger veroordeeld tot een boete van 500 miljoen dirham. Dit is het gevolg van 339 rechtszaken die zijn aangespannen door bedrijven, grondeigenaren en schuldeisers.

De gemeente Tanger wordt beschuldigd van het schenden van eigendomsrechten, het niet nakomen van financiële verplichtingen en het nemen van willekeurige beslissingen.

Lees ook: Tanger heeft schuld van 400.000 euro bij Spaanse stad

Een deel van de zaken dateert nog uit de periode dat de PJD de gemeente bestuurde. De rechtbank in Rabat heeft de afgelopen twee jaar meerdere uitspraken gedaan tegen de gemeente Tanger. Omdat de gemeente geen beroep heeft aangetekend en onvoldoende bewijs heeft geleverd voor haar handelingen, zijn de uitspraken definitief en moet Tanger de boetes betalen.

Een van de zaken betreft de verkoop van bezittingen van een burger door de gemeente, terwijl de wettelijke procedure nog niet was afgerond. De rechtbank veroordeelde de gemeente tot een betaling van 42.000 dirham. In andere zaken ging het om onteigening zonder de juiste procedures, waarbij boetes werden opgelegd die opliepen tot meer dan 3 miljoen dirham.

Lees ook: Marokko: staatsschuld nadert 1000 miljard dirham

Ook heeft de gemeente belastingen geheven zonder deugdelijke belastingaanslagen, wat heeft geleid tot een chronische schuldenlast. Daarnaast werden winkels in de centrale markt van Casa Barata gesloopt in samenwerking met de lokale autoriteiten. De rechtbank stelde de klagers in het gelijk en oordeelde dat dit een willekeurige beslissing was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team