Zoeken

Gemeentebestuur Fez vervolgd na trips naar Israël en Zuid-Korea

19 oktober 2024 - 13:00 - Marokko

©

Het Openbaar Ministerie in Fez onderzoekt een klacht tegen leden van het gemeentebestuur. Een reisbureau uit Casablanca beschuldigt hen van verduistering en misbruik van publieke middelen. De gemeente zou de rekening voor vliegtickets van twee delegaties naar Israël en Zuid-Korea nog steeds niet hebben betaald.

De klacht is ingediend bij de officier van justitie die verantwoordelijk is voor financiële misdrijven. Het reisbureau wacht al maanden op betaling voor de tickets die de delegaties gebruikten. Zes maanden geleden stuurde het reisagentschap al een deurwaarder naar de burgemeester van Fez en enkele wethouders, raadsleden en ambtenaren met een aanmaning tot betaling van de openstaande rekening van meer dan 170.000 dirham, maar dat leverde niets op.

Lees ook: Marokkaanse delegatie vervolgd na bezoek aan Israël

Omdat het gemeentebestuur niet reageerde op het verzoek tot een minnelijke schikking, besloot het reisbureau een klacht in te dienen bij het Openbaar Ministerie. Ze beschuldigen de gemeenteleden van misbruik van macht, bedrog en contractbreuk. Deze zaak is een van de vele controverses rond het huidige gemeentebestuur, tegen wie een recordaantal rechtszaken werd aangespannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team