Zoeken

Groeiende bezorgdheid in Spanje over Mocro Maffia

6 juni 2024 - 19:20 - Marokko

©

Vier internationale drugsorganisaties, waaronder de Mocro Maffia, proberen hun invloedssfeer uit te breiden in Spanje. Ze hopen hiermee te ontsnappen aan de toenemende druk van de politie in de Straat van Gibraltar.

De Mocro Maffia, een Marokkaanse criminele organisatie die actief is in Nederland en België en gespecialiseerd is in drugshandel en georganiseerde misdaad, probeert al enkele jaren voet aan de grond te krijgen in Spanje. Karim Bouyakhrichan, een van de kopmannen van de Mocro Maffia, werd gearresteerd in Marbella. Hij werd later vrijgelaten op bevel van de rechtbank van Malaga en vluchtte eind april uit Spanje terwijl hij wachtte op een uitlevering aan Nederland. Bouyakhrichan, van Marokkaanse afkomst, wordt beschuldigd van het bedreigen van de Nederlandse prinses Amalia en zou betrokken zijn bij verschillende moorden en afrekeningen die de afgelopen jaren aan de Costa del Sol hebben plaatsgevonden, meldt El Debate.

Lees ook: Leider Mocro Maffia op de vlucht, koninklijke familie Nederland bezorgd

De Mossos d’Esquadra, de Catalaanse politie, wisten onlangs de invoer van vier ton hasj in Tarragona te voorkomen. De drugs werden vervoerd door leden van de Mocro Maffia in een zogenaamde "narcoboot", de smokkelmethode die door criminele netwerken in de Straat van Gibraltar wordt gebruikt. Naast de Marokkaanse maffia probeert ook het Sinaloa-kartel zijn invloed in Spanje uit te breiden. Half mei nam de politie 1800 kilo methamfetamine in beslag van de Mexicaanse organisatie in opslagplaatsen in Valencia en Alicante.

Lees ook: Mocro Maffia, een bloedige pied-à-terre in Spanje

De Albanese maffia, die de cocaïnehandel in Europa controleert, probeert zich ook in Spanje te vestigen, met name in Galicië. De Spaanse veiligheidstroepen hebben tot nu toe alle pogingen van deze criminele netwerken om zich aan de Spaanse kust te vestigen weten te verijdelen. Hoewel deze organisaties verschillende achtergronden en methodes hebben, vrezen de Spaanse autoriteiten voor afrekeningen tussen hen. "Het is niet uitgesloten, hoewel het nog niet is gebeurd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team