Zoeken

Toerisme in Marrakech bedreigd door toenemende onveiligheid

17 augustus 2024 - 21:50 - Marokko

©

Een gewelddadige confrontatie op het beroemde Djemaa el Fna-plein in Marrakech heeft geleid tot zorgen over de veiligheid in de stad. Een groep Afrikaanse migranten en lokale verkopers raakten slaags, waarbij een politieagent die probeerde in te grijpen een deel van zijn vinger verloor.

Het conflict ontstond naar verluidt door een geschil over verkoopplekken op het plein, een populaire toeristische attractie. De betrokkenen werden gearresteerd en ondervraagd, maar later weer vrijgelaten. Dit incident, dat zich voor de ogen van talloze toeristen afspeelde, werpt een schaduw over het imago van de stad en het Marokkaanse toerisme.

Lees ook: Belg ontvoerd en mishandeld in Marrakech

Djemaa el Fna en de omliggende gebieden zien een toenemende aanwezigheid van Afrikaanse migranten die hun waren verkopen. Zij worden beschuldigd van het lastigvallen van voorbijgangers en het verstoren van de handel in de winkels. Volgens lokale handelaren wordt deze situatie in stand gehouden door gewetenloze ’lobbygroepen’ die hun eigen gewin belangrijker vinden dan het algemeen belang.

De toestroom van deze straatverkopers gaat gepaard met een stijging van de criminaliteit. Diefstal en geweld nemen toe, vooral ’s avonds, waardoor zowel inwoners als toeristen zich onveilig voelen. Ook vrouwen worden lastiggevallen, waarbij de daders profiteren van de anonimiteit van de menigte.

Lees ook: Marokkaan uit Zwitserland rijdt meerdere mensen aan in Marrakech (video)

Winkeliers en buurtbewoners eisen een krachtig optreden van de lokale autoriteiten en de politie. Ze veroordelen het gebrek aan actie tegen de overlast en het wangedrag die het imago van Djemaa el Fna, ooit een symbool van gastvrijheid en culturele rijkdom, bezoedelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team