Zoeken

Grote vastgoedfraude in Marrakech

17 september 2024 - 19:40 - Marokko

©

Boze kopers van appartementen in een wooncomplex nabij de wijk Al Massira in Marrakech hebben actie gevoerd tegen een projectontwikkelaar die al jaren in gebreke blijft bij het opleveren van de woningen. De kopers, die al jaren wachten op hun appartementen, zien dit als pure oplichterij en hebben een sit-in gehouden in het complex om hun ongenoegen te uiten.

De projectontwikkelaar heeft de lokale autoriteiten en de politie gealarmeerd, uit angst dat de situatie uit de hand zou lopen. De politie kwam snel ter plaatse om de orde te handhaven.

Lees ook: Tetouan in de greep van grondmaffia

De lokale afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) heeft haar bezorgdheid geuit over het jarenlange stilzwijgen van de autoriteiten in deze zaak. Ze vragen zich af waarom er geen onderzoek is gestart naar de onregelmatigheden bij de bouw van het project en de vertragingen bij de oplevering van de appartementen. De vereniging heeft de autoriteiten opgeroepen om maatregelen te nemen en de projectontwikkelaar te dwingen het geld terug te betalen aan de gedupeerde kopers.

Lees ook: Leerkracht in Casablanca spil in vastgoedfraude

Sommige kopers hebben zelfs het volledige bedrag aan de projectontwikkelaar betaald en wachten al jaren tevergeefs op hun appartement. De opleverdatum is al meerdere keren uitgesteld, wat tot grote woede heeft geleid bij de kopers. Zij zien dit als een regelrechte zwendel en eisen nu hun geld terug.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team