Zoeken

Miljoenenoplichting met spookgrond in El Jadida

29 juni 2024 - 06:00 - Marokko

©

Tientallen inwoners van El Jadida, waaronder prominente figuren, zijn het slachtoffer geworden van een grootschalige vastgoedfraude. Een malafide projectontwikkelaar heeft hen voor miljoenen dirhams opgelicht door niet-bestaande grond te verkopen in een gewilde wijk van de stad.

De zwendel kwam aan het licht toen het stuk grond, dat als onderpand voor een lening diende, in beslag werd genomen door de rechtbank om de schulden van de ontwikkelaar af te lossen. De gedupeerden, die aanbetalingen tot wel 500.000 dirham hadden gedaan, staan nu met lege handen en spreken van een grote oplichting.

Lees ook: Inwoners Nador beschuldigen vastgoedmaffia van diefstal grond (video)

De projectontwikkelaar, die zijn klanten had gelokt met officiële contracten, is spoorloos verdwenen en heeft veel mensen geruïneerd achtergelaten. Uit de aangiftes bij de politie blijkt dat sommige stukken grond zelfs meerdere keren zijn verkocht.

Lees ook: Marokko: projectontwikkelaar licht klanten op en verdwijnt

Naar aanleiding van dit schandaal heeft de officier van justitie de politie opdracht gegeven een onderzoek in te stellen en de ontwikkelaar een reisverbod opgelegd. De slachtoffers vrezen echter dat hij alsnog zal ontsnappen en eisen dat gerechtigheid wordt gedaan en dat hun geld wordt terugbetaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team