Zoeken

Guardia Civil redt leven van meisje na aankomst uit Marokko

12 september 2024 - 10:30 - Wereld

©

Agenten van de Guardia Civil hebben zondag het leven gered van een zesjarig meisje dat stuiptrekkingen kreeg in een auto die vanuit Marokko in de haven van Almería was aangekomen.

Het meisje, van Marokkaanse afkomst en woonachtig in Europa, werd door haar familie in paniek naar buiten gebracht toen ze de aanval kreeg.

Lees ook: Spanje: politieman redt Marokkaanse kinderen van verdrinking

De agenten, die routinecontroles uitvoerden op de zojuist aangekomen voertuigen, reageerden snel en startten een noodprotocol. Terwijl ze wachtten op de ambulance, slaagden ze erin het meisje te reanimeren en haar luchtwegen vrij te maken, waardoor ze haar leven hebben gered.

Lees ook: Spaanse politieman redt Marokkaanse tiener na steekpartij

Het meisje werd vervolgens met spoed naar de kinderafdeling van het Torrecárdenas-ziekenhuis in Almería gebracht voor verdere behandeling. Volgens de Guardia Civil overleefde ze dankzij de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen die zijn getroffen tijdens Operatie Marhaba, de jaarlijkse massale overtocht van Marokkanen die in het buitenland wonen naar hun thuisland. Deze maatregelen zorgen ervoor dat er snel kan worden gereageerd in noodsituaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team