Zoeken

Spanje zoekt Marokkaan die twee Guardia civil doodde

9 september 2024 - 10:30 - Wereld

©

Spanje overweegt een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de vier inzittenden van een Marokkaanse drugsboot die op 9 februari in botsing kwam met een patrouilleboot van de Guardia Civil. Bij het incident kwamen twee agenten om het leven in de stad Barbate in Cádiz.

Bronnen dicht bij het onderzoek hebben aan de krant El Faro de Ceuta laten weten dat de Spaanse autoriteiten de mogelijkheid onderzoeken om een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de inzittenden van de drugsboot, die vermoedelijk van Marokkaanse afkomst zijn. Zes verdachten die eerder in het onderzoek waren gearresteerd, zijn inmiddels vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

Lees ook: Spanje: narcolanchas, een dreiging uit Marokko

In samenwerking met hun Marokkaanse collega’s hebben de Spaanse autoriteiten de vier inzittenden van het schip dat de dood van de twee Guardia Civil-agenten veroorzaakte, kunnen identificeren. De hoofdverdachte zou Karim heten, wiens oom, Abdellah El Merabet, beter bekend als "Pus Pus", het vermeende hoofd van de criminele organisatie zou zijn. De onderzoekers vermoeden dat El Merabet zijn neef beschermt, die naar Marokko zou zijn gevlucht.

Bijna zeven maanden na het tragische incident hebben onderzoekers 61 voorwerpen geborgen die zouden behoren tot de drugsboot die door Karim werd bestuurd en die betrokken zou zijn bij de dood van de twee agenten. Op 17 maart werd deze boot, een semi-rigide boot met vier motoren, gevonden door agenten van de Maritieme Dienst van de Guardia Civil van Huelva, terwijl deze 20 mijl ten zuiden van het strand van La Antilla (Huelva) voer.

Lees ook: Spaanse Guardia Civil ramt Marokkaans plezierbootje (video)

De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat dit de boot is die Karim bestuurde in de nacht van 9 februari. Onder de geborgen voorwerpen bevinden zich fragmenten van de romp van de boot, propellers, tandpasta, medicijnen, flessen vaseline, yoghurt, capuchons, waterflessen, een trui, een fles shampoo, handschoenen, sneakers, aanstekers, enzovoort.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team