Zoeken

Storm aan haatreacties op foto moslima in Nederlandse verkeerscampagne

27 juni 2024 - 16:20 - Wereld

©

Een foto van een vrouw met hoofddoek in een verkeerscampagne van de gemeente Rijswijk heeft een storm aan haatreacties op social media veroorzaakt. De gemeente en diverse organisaties spreken hekelen de racistische reacties.

De vrouw op de foto, Moeslima, is een vrijwilligster die zich al jarenlang inzet voor kinderen en jongeren in de stad. Ze is geschokt door de reacties en vindt het "jammer dat het gebeurt, dit hoort niet." Ondanks de bedreigingen wil ze het boegbeeld van de campagne blijven.

Lees ook: Loubna Khalkhali mag geen hoofddoek dragen van VRT

De gemeente Rijswijk heeft aangifte gedaan bij de politie en benadrukt dat ze "pal achter alle inwoners" staat en "elke vorm van racisme verwerpt." Ook Welzijn Rijswijk, de organisatie waar Moeslima actief is, veroordeelt de reacties.

Lees ook: Hoofddoek voor boa’s: Amsterdam neemt besluit

De commotie rondom de campagne heeft ook de Rijswijkse gemeenteraad bereikt. Ed Braam, fractievoorzitter van coalitiepartij Beter voor Rijswijk, liet in een video weten "liever geen hoofddoekje" te zien in dit soort verkeerscampagnes. Deze uitspraak leidde tot woede bij Mohammed El Majjoui van de Partij voor Gelijkheid & Rechtvaardigheid, die de uitspraken van Braam "kotsmisselijk" noemde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team