Zoeken

Hakim Ziyech haal hard uit naar Marokkaanse regering

21 september 2024 - 22:10 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft zijn steun aan Palestina opnieuw benadrukt en openlijk kritiek geuit op de Marokkaanse regering vanwege haar stilte over de genocide dat momenteel plaatsvindt in de Gazastrook.

Op zijn Instagram-account uitte de middenvelder van Galatasaray zijn verontwaardiging na het bekijken van een video op sociale media waarin te zien was hoe Israëlische soldaten een jonge Palestijn doodschoten en zijn lichaam van een gebouw gooiden. "Laten we één ding duidelijk maken!! Weg met Israël en alle landen die dit soort gedrag steunen. Vrijheid voor Palestina," reageerde de Marokkaanse international.

Lees ook: Ziyech viert Turkse landstitel met Palestijnse vlag

Hakim Ziyech spaarde ook zijn eigen regering niet en bekritiseerde die openlijk voor haar stilte over de lopende genocide in de Gazastrook. "Mijn boodschap is ook voor de regering van ons eigen land die de genocide steunt. Schaam je, het is genoeg," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Hakim Ziyech neemt standpunt in conflict Hamas-Israël

Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas hebben veel Marokkanen en politieke partijen hun steun betuigd aan Palestina en dringen zij er bij Marokko op aan om de banden met Tel Aviv te verbreken, zoals het koninkrijk eerder deed in 2000 als reactie op de wreedheden van Israël tijdens de Tweede Intifada. Ziyech moedigt deze acties aan. "En voor mijn broeders en zusters in Marokko en overal ter wereld: houd je stemmen zo krachtig mogelijk, ik sta achter jullie," besloot hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team