Zoeken

Hakim Ziyech, "trots van de Arabieren"

1 juni 2024 - 21:00 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft de harten van supporters in de Arabische wereld veroverd met een krachtig gebaar van steun aan de Palestijnse zaak. De sterspeler van Galatasaray overtrof daarmee zelfs gevestigde namen als Mohamed Salah, Riyad Mahrez en Mohamed Aboutrika in de strijd om de titel ’Trots van de Arabieren’.

Ziyech’s heldenstatus werd bezegeld toen hij na het winnen van de Turkse landstitel met Galatasaray met de Palestijnse vlag zwaaide. Beelden van de Atlas Leeuw gingen viraal op sociale media, met lovende woorden van fans en analisten. Journalist Tahar Taouil noemde Ziyech’s actie een "levendig voorbeeld van geloof in de rechtvaardige Palestijnse zaak en steun aan de onderdrukten die uitgeput zijn door de Israëlische oorlogsmachine."

Lees ook: Ziyech viert Turkse landstitel met Palestijnse vlag

Tahar Taouil benadrukte de voortdurende steun van Marokko voor de Palestijnse zaak, ondanks de officiële normalisatie van de betrekkingen met Israël. Hij wees op de wekelijkse protesten in Marokkaanse steden en bekritiseerde de normalisatie als een "verkeerde stap die moet worden teruggedraaid."

Lees ook: Moeilijk moment voor Galatasaray door Hakim Ziyech

De Palestijnse president Mahmoud Abbas toonde zich eveneens ontroerd door Ziyech’s gebaar. Hij prees de Marokkaanse international, evenals de Europese en Amerikaanse studenten die hun solidariteit met de Palestijnen betoonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team