Zoeken

Hammam-eigenaren in Marokko komen in opstand

23 oktober 2024 - 15:30 - Economie

©

Eigenaren van hammams in Casablanca zijn boos. Ze eisen dat de beperkte openingstijden die hen al maanden worden opgelegd, worden opgeheven.

Vanwege de waterschaarste moeten de hammams drie dagen per week sluiten. Deze maatregel, ingevoerd door de lokale autoriteiten, zorgt voor veel onvrede en financiële schade bij de eigenaren. Ze eisen dat de hammams weer elke dag open mogen, zoals dat ook tijdens de Ramadan het geval was.

Lees ook: Traditionele Marokkaanse hammams in gevaar

De hammam-eigenaren willen in gesprek met de autoriteiten en wijzen erop dat de beperkte openingstijden leiden tot hogere prijzen. Tijdens een protest, waarover Al Akhbar berichtte, riepen ze de autoriteiten op om de hammams weer dagelijks te openen, vooral nu de recente regenval de waterreservoirs heeft aangevuld.

Volgens de eigenaren zijn de bezoekers van hammams niet degenen die water verspillen. "Het water in huishoudens komt van drinkwater en dus uit de reservoirs. Hammams gebruiken voor een groot deel water uit putten", aldus de krant.

Lees ook: Drastische beperkingen op watergebruik in Rabat-Salé-Kenitra

Wali Mohamed Mhidia had de sluiting van hammams en autowasstraten in Casablanca op maandag, dinsdag en woensdag bevolen. Minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit legde in een schriftelijke reactie uit dat de sluiting van hammams in bepaalde periodes van het jaar nodig is om waterschaarste tegen te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team