Zoeken

"Kritieke situatie" in Casablanca: stad neemt maatregelen

13 augustus 2024 - 07:00 - Marokko

©

Casablanca, de grootste stad van Marokko, zucht onder een aanhoudende watercrisis. Het Al Massira-stuwmeer staat bijna droog en de aanhoudende droogte dwingt de lokale autoriteiten om opnieuw maatregelen te nemen.

Hammams en autowasstraten zijn de eerste slachtoffer. Sinds maandag moeten deze zaken drie dagen per week hun deuren sluiten. Dit geldt ook voor wasstraten die putwater gebruiken.

Lees ook: Ernstige watercrisis in Casablanca

De watersituatie in Casablanca is "kritiek en zorgwekkend", aldus burgemeester Nabila Rmili. Zelfs de aanleg van een nieuwe waterleiding naar het Bouregreg-stroomgebied heeft niet voldoende verlichting geboden.

Om het waterverbruik te verminderen, heeft Rmili besloten de waterdruk in het drinkwaternet met 10 procent te verlagen. Daarnaast wordt de stad tijdelijk voorzien van ontzilt zeewater uit de fabriek in Jorf Lasfar, in afwachting van de ingebruikname van een nieuwe ontziltingsinstallatie in Casablanca zelf.

Lees ook: Ophef in Marokko over waterpark in droogtegebied

De sluiting van hammams en wasstraten zal ongetwijfeld voor ongemak zorgen, maar de maatregelen zijn volgens de autoriteiten noodzakelijk om de watervoorziening in de stad veilig te stellen. Het is nog onduidelijk hoe lang deze beperkingen van kracht zullen blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team