– 250 g kalfs-of lamsvlees in blokjes gesneden
– 1 geraspte ajuin
– 2 geraspte tomaten
– 250 g linzen
– een paar takken geraspte selder
– peterselie en koriander
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 2 eetlepels olie
– zout en peper
– water
– 1 kopje bloem
– 1 kopje vermicelli
Bak de geraspte ui, tomaat, zout, peper, peterselie en koriander een paar minuten in de olie. Voeg de gekuiste linzen toe en dek het geheel met water. Voeg na een half uur de tomatenpuree en de vermicelli en laat nog koken. Roer regelmatig met een houten lepel.
Wanneer de groenten gaar zijn meng je het bloem met een beetje water en voeg je alles toe aan de harira om deze te doen zwellen.
Marokkaanse soep met gerst
Harira met gerst
Lamsvleessoep uit de Atlas
Hsouwa of Marokkaanse griesmeelsoep
Broccolisoep
Harira