– 1/2 kom kikkererwten
– 1/2 kom linzen
– 200 g mals vlees in kleine stukjes gesneden
– 1 klein fijngesnipperd ajuin
– 4 theelepels olie
– 1 kleine kom fijngehakt selderij
– 500 g geraspte tomaten
– zout
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel gemberpoeder
– Een snufje Marokkaanse saffraan (kleurstof)
– 1 kaneelstokje
– 2 liter water
– 1 kleine kom gemalen gerst
– 1,5 theelepel tomatenpuree
– 1 kleine kom fijngehakt peterselie en koriander
Laat de linzen en de kikkererwten een hele nacht in water weken en pel nadien de kikkererwten. Doe de linzen en de gepelde kikkererwten samen met de olie, het vlees, de ajuin en de selderij in een snelkoker op een zacht vuurtje. Roer af en toe zachtjes doorheen tot het vlees mooi goudbruin is.
Voeg de geraspte tomaten, zout (naar smaak), peper, de gemberpoeder, de saffraan en het kaneelstokje. Voeg het water toe, sluit de snelkoker en laat 30 minuten koken, totdat de kikkererwten en het vlees zacht zijn.
Open de snelkoker en verwijder het kaneelstokje. Voeg er de gemalen gerst, tomatenpuree, koriander en peterselie toe. Laat nog eens ongeveer 15 minuten koken. Dien warm op.
Harira met gerst
Hsouwa of Marokkaanse griesmeelsoep
Harira
Broccolisoep
Lamsvleessoep uit de Atlas
Marokkaanse soep met gerst