Zoeken

Ilias Ennahachi onverslaanbaar in ONE Championship

29 september 2024 - 14:40 - Sport

©

Ilias Ennahachi heeft zijn ongeslagen status bij ONE Championship behouden en een grote stap gezet richting de bantamgewichttitel.

De Nederlands-Marokkaanse kickbokser versloeg voormalig kampioen Hiroki Akimoto tijdens ONE Friday Fights 81 in het Lumpinee Boxing Stadium in Bangkok.

Lees ook: Wail Karroumi, nieuw Marokkaans kickbokstalent bij ONE Championship

Ennahachi, geboren en getogen in Utrecht, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd binnen de Aziatische vechtsportorganisatie. Hij veroverde in zijn debuut de titel bij de vlieggewichten door Petchdam Gaiyanghadao te verslaan met een technische knock-out. Daarna verdedigde hij zijn titel met succes tegen Wenfeng Wang en Superlek Kiatmookao.

Lees ook: Ilias Ennahachi wint met indrukwekkende knock-out

Hoewel hij nooit een tweede gevecht tegen Kiatmookao kreeg, verloor Ennahachi zijn titel omdat hij niet onder de gewichtslimiet van 61,2 kilogram kon komen voor de rematch. Sindsdien richt hij zich op de bantamgewichtsklasse, waar hij vrijdag zijn debuut maakte. Zijn overwinning op Akimoto, de nummer twee op de bantamgewicht ranglijst, brengt hem direct in de race voor een titelgevecht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team